Manevre militare ale statelor din OCS în munţii Ural

Preşedinţii Vladimir Putin, Hu Jintao şi alţi patru şefi de state din Asia Centrală vor asista, vineri, la manevre militare fără precedent efectuate de cele şase ţări membre ale Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai (OCS), o demonstraţie de forţă în faţa lumii occidentale, relatează AFP.

1 afișare

Manevrele, demarate în provincia Xinjiang din nord-vestul Chinei şi continuate în regiunea rusă Celiabinsk din munţii Ural, constituie punctul culminant al unei serii de exerciţii desfăşurate pe o perioadă de nouă zile şi denumite "Misiune de pace 2007".

Exerciţiile mobilizează 6.000 de militari din China, Kazahstan, Kîrgîzstan, Rusia, Tadjikistan şi Uzbekistan, state ale căror lideri şi-au exprimat, joi, opoziţia faţă de ceea ce califică drept hegemonia Statelor Unite, în cadrul summitului Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai, organizat în fosta republică sovietică Kîrgîzstan.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici