Marea Britanie se apropie de 43.000 de decese cauzate de COVID-19. Boris Johnson, îngrijorat de situaţia din căminele de bătrâni

Marea Britanie a ajuns la aproape 43.000 de decese cauzate de COVID-19 şi este ţara cea mai afectată de coronavirus din Europa, ceea ce ridică mai multe întrebări cu privire la gestionarea crizei de către premierul Boris Johnson, potrivit Reuters.

3604 afișări
Imaginea articolului  Marea Britanie se apropie de 43.000 de decese cauzate de COVID-19. Boris Johnson, îngrijorat de situaţia din căminele de bătrâni

Sursa FOTO: Hepta

În Anglia şi Ţara Galilor numărul deceselor se ridică la cel puţin 42.990, a arătat un raport al Reuters, şi include datele anterioare din Scoţia şi Irlanda de Nord, precum şi decese recente din spitalele din Anglia.

Cifrele publicate marţi de Oficiul Naţional pentru Statistică au arătat o imagine sumbră în azilele de bătrâni, mai mult de o treime dintre acestea fiind lovite de noul coronavirus.

Decesele înregistrate în azilele de bătrâni din Marea Britanie au atins 10.000 începând cu 8 mai, deşi creşterea a încetinit în ultimele două săptămâni.

„Decesele în toate mediile, inclusiv în casele de bătrâni scad ... Dar trebuie să facem tot ce putem pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili din casele noastre de bătrâni”, a spus un purtător de cuvânt al premierului Johnson.

Datele prezentate confirmă faptul că Marea Britanie se află printre cele mai afectate ţări de pandemie, care a ucis peste 317.000 de oameni în întreaga lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici