Marea Britanie va face presiuni pentru mai multe sancţiuni asupra Rusiei, la reuniunea G7

Ministrul britanic de externe Liz Truss a declarat duminică că va face presiuni pentru adoptarea de noi măsuri împotriva Rusiei, în special în ceea ce priveşte întreruperea livrărilor de petrol şi gaze naturale, în cadrul unei întâlniri cu omologii săi din grupul G7 relatează Reuters.

1472 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie va face presiuni pentru mai multe sancţiuni asupra Rusiei, la reuniunea G7

"Nu se termină aici", a declarat Truss pentru Times Radio, referindu-se la măsura Occidentului de a bloca accesul anumitor bănci ruseşti la sistemul internaţional de plăţi SWIFT.

"Am o întâlnire astăzi cu omologii mei din G7 şi voi face presiuni pentru o mai mare înăsprire a sancţiunilor împotriva Rusiei, în special în ceea ce priveşte accesul la petrolul şi gazele ruseşti", a spus ea, avertizându-i pe liderii ruşi că ar putea fi urmăriţi penal pentru crime de război.

Şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că UE, alături de Statele Unite şi de alţi parteneri occidentali, intenţionează să impună noi sancţiuni Rusiei pentru invazia sa în Ucraina, inclusiv tăierea unui număr de bănci ruseşti din sistemul de plăţi interbancare SWIFT. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici