Marian Lupu va adera la Partidul Democrat din R. Moldova

Marian Lupu a participat la o întâlnire cu reprezentanţii din diferite regiuni ai Partidului Democrat din R. Moldova, în cadrul căreia a afirmat că acceptă oferta de a intra în PDM, dar că decizia finală va fi anunţată luni, relatează site-ul Unimedia.md.

95 afișări
Imaginea articolului Marian Lupu va adera la Partidul Democrat din R. Moldova

Marian Lupu va adera la Partidul Democrat din R. Moldova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dumitru Diacov, preşedintele PDM, a confirmat informaţia. "Azi am avut o întâlnire cu toate raioanele, în care am discutat despre participarea noastră în campania electorală. Marian Lupu a luat act de unanimitatea structurilor teritoriale în privinţa ofertei noastre şi a confirmat că o acceptă, dar decizia finală va fi anunţată luni, în cadrul unei conferinţe de presă", a delcarat Diacov.

Potrivit unor surse, unul dintre punctele principale în negocierea cu PDM, înaintat de Marian Lupu, a fost ca în fruntea partidului să fie promovate persoane noi, cu o imagine publică pozitivă.

Întrebat dacă este gata să se retragă de la conducerea partidului în favoarea unei echipe politice noi, Dumitru Diacov a declarat: "Nu este o chestiune principială pentru mine. Nu are nicio importanţă care va fi locul meu în partid sau pe lista electorală. În acelaşi timp, nu am de gând să plec. Important e să promovăm o echipă de oameni noi şi să asigurăm unitatea echipei şi transferul de putere în interiorul partidului".

În cadrul unei conferinţe de presă, care a avut loc joi, Diacov a declarat că este gata să plece "la cules căpşuni cu nepoţii, doar ca Partidului Democrat să-i fie bine". Dumitru Diacov a mai anunțat că este gata să cedeze funcția de președinte al partidului în favoarea lui Marian Lupu, dacă va accepta să adere la PDM.

Deputatul comunist Marian Lupu, fost preşedinte al Parlamentului, anunţase înainte de şedinţa de miercuri a Legislativului că se retrage din rândurile Partidului Comuniştilor (PCRM).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici