Marine Le Pen îi cere lui François Hollande să organizeze "noi alegeri" la nivel naţional

Marine Le Pen, preşedinta partidului Frontul Naţional (FN, extrema dreaptă franceză), clasat pe primul loc, cu 25%, după scurtinul european de duminică, l-a îndemnat pe preşedintele socialist François Hollande la organizarea de "noi alegeri" la nivel naţional.

645 afișări
Imaginea articolului Marine Le Pen îi cere lui François Hollande să organizeze "noi alegeri" la nivel naţional

Marine Le Pen îi cere lui François Hollande să organizeze "noi alegeri" la nivel naţional (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ce poate să facă altceva decât să revină la popor, să aplice (sistemul) proporţional, pentru ca fiecare francez să fie reprezentat" în Adunarea Naţională "şi să organizeze noi alegeri?", a spus Le Pen.

Viitoarele alegeri legislative sunt prevăzute în Franţa în 2017.

"Ce poate să facă altceva, preşedintele Republicii, în faţa unei dezavuări atât de puternice ca cea exprimată de către francezi?", a continuat ea.

În opinia preşedintei FN, "nu poţi să-ţi trădezi poporul fără să fii pedepsit, să fii surd şi orb la revendicările sale, altfel ne aflăm într-un sistem care nu mai are nimic a face cu un sistem democratic".

Frontul Naţional a obţinut un scor de patru ori mai mare decât în 2009, devansând UMP (opoziţia de dreapta, care a obţinut 20-21%), potrivit estimărilor concordante prezentate de cinci institute. Pe poziţia a treia se află Partidul Socialist (PS), care ar obţine doar 14-15% din voturile exprimate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici