Mark Zuckerberg a lansat un grup de lobby pentru reforma imigraţiei în SUA

Fondatorul şi preşedintele Facebook, Mark Zuckerberg, a lansat o nouă iniţiativă în domeniul imigraţiei, catalogând actualul sistem american destinat străinilor drept "inadecvat lumii contemporane".

552 afișări
Imaginea articolului Mark Zuckerberg a lansat un grup de lobby pentru reforma imigraţiei în SUA

Mark Zuckerberg (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grupul de lobby, numit FWD.us (pronunţat Forward US), este susţinut şi de alte personalităţi din Silicon Valley precum preşedintele Google, Eric Schmidt, preşedintele Yahoo, Marissa Mayer, şi miliardarul Reid Hoffman, cofondator al Linkedin.

"Avem o politică a imigraţiei bizară pentru o naţiune construită de imigranţi. Este o politică inadecvată lumii contemporane", a scris Zuckerberg într-un editorial publicat în ziarul The Washington Post.

"Pentru a fi pe primul loc în lume, avem nevoie de cei mai talentaţi şi ambiţioşi oameni. Trebuie să îi pregătim şi să îi atragem pe cei mai buni", a argumentat Zuckerberg.

Potrivit lui Zuckerberg, grupul de lobby FWD.us va pleda pentru:

- reforma completă în domeniul imigraţiei în sensul atragerii celor mai talentaţi şi ambiţioşi oameni;

- standarde mai înalte de responsabilitate în instituţiile de învăţământ;

- concentrarea pe materii din domeniul ştiinţelor, tehnologiei, ingineriei şi matematicii;

- investiţii în centre de cercetare şi inovaţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici