Marocul vrea normalizarea relaţiilor cu vecina Algeria. Regele pledează pentru redeschiderea graniţelor

  • Regele Mohammed al VI-lea al Marocului pledează pentru redeschiderea graniţelor şi reluarea relaţiilor diplomatice cu Algeria
  • Algeria a întrerupt legăturile cu Maroc în 2021, iar graniţele dintre cele două ţări sunt închise din 1994
  • Autorităţile algeriene susţin independeţa Saharei de Vest şi sunt nemulţumite de revendicarea teriorială a vecinilor marocani
954 afișări
Imaginea articolului Marocul vrea normalizarea relaţiilor cu vecina Algeria. Regele pledează pentru redeschiderea graniţelor

Sursa foto: Hepta

Regele Mohammed al VI-lea vrea normalizarea relaţiilor cu Algeria şi redeschiderea frontierei comune cu aceasta. Disputa legată de statutul Saharei de Vest a fost în centrul înrăutăţirii legăturilor dintre cele două ţări.

„Mă rog lui Dumnezeu Atotputernic pentru ca lucrurile să revină la normalitate şi pentru deschiderea graniţelor între cele două ţări şi popoare învecinate, surori. Aş dori să spun liderilor şi oamenilor naţiunii noastre surori, Algeria, că nu li se va face vreun rău şi nici nu le va veni vreodată vreun rău din Maroc”, a declarat regele Marocului într-un discurs.

Algeria a întrerupt unilateral legăturile cu Maroc în 2021 şi a oprit fluxul unei conducte de gaz către Spania prin Maroc. Ulterior, a interzis tuturor aeronavelor marocane să traverseze spaţiul său aerian.

Graniţele celor mai populate două ţări ale regiunii Magreb au fost ţinute închise din 1994, în ciuda apelurilor repetate ale Marocului în ultimii ani pentru redeschiderea lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici