Măsuri la frontierele comune dintre Bulgaria şi România pentru sezonul estival

Secretarul de stat pentru ordine şi siguranţă publică, chestor general de poliţie Bogdan Despescu, a avut o întrevedere de lucru la Ruse, în Bulgaria, cu secretarul general al Ministerului de Interne bulgar, Dimitar Kandaldzhiev. S-au discutat şi măsuri în contextul sezonului estival.

7080 afișări
Imaginea articolului Măsuri la frontierele comune dintre Bulgaria şi România pentru sezonul estival

Sursa foto: MAI

La întâlnire de lucru din Ruse au mai participat reprezentanţi ai structurilor de Poliţie şi de Poliţie de Frontieră din cele două ţări.

Întâlnirea a avut ca scop evaluarea implementării aspectelor convenite de către viceprim-ministrul, ministrul afacerilor interne, Cătălin Predoiu, cu omologul bulgar, Kalin Stoianov, cu prilejul vizitei, la Sofia, din 18 aprilie, în contextul aderării la spaţiul Schengen, respectiv măsurile compensatorii întreprinse de cele două state în urma ridicării controalelor la frontierele aeriene şi maritime.

„Cele două părţi au stabilit măsuri punctuale în vederea intensificării cooperării operative pentru combaterea criminalităţii organizate şi a celei transfrontaliere, cu accent pe traficul de migranţi, traficul de droguri, precum şi operaţiuni speciale. Totodată, au fost stabilite viitoare acţiuni operative în perspectiva eliminării controalelor la frontierele interne terestre, cu accent pe securizarea frontierelor, combaterea migraţiei ilegale şi a criminalităţii organizate în general”, transmite, miercuri, MAI.

În perspectiva apropiatului sezon turistic estival, delegaţiile au discutat despre măsurile care vizează gestionarea traficului rutier la punctele de trecere a frontierei comune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici