McCain, criticat de Teheran pentru gluma despre uciderea cu ţigări a iranienilor

Iranul a criticat gluma facută de candidatul republican la alegerile prezidenţiale din Statele Unite, John McCain, privind uciderea cu ţigări a iranienilor, apreciind că acest lucru evidenţiază atitudinea sa "belicoasă" în materie de politică externă.

13 afișări
Imaginea articolului McCain, criticat de Teheran pentru gluma despre uciderea cu ţigări a iranienilor

McCain, criticat de Teheran pentru gluma despre uciderea cu ţigări a iranienilor (Imagine: Mediafax/AFP)

John McCain, care mai glumise pe tema bombardării Iranului, a declarat marţi, în replică la un raport privind creşterea exporturilor de ţigări către iranieni, că aceasta ar putea fi "o modalitate de a-i ucide".

"Această crudă remarcă a lui McCain privind uciderea iranienilor nu numai că dovedeşte starea sa mintală deranjată, dar şi abordarea sa belicoasă a politicii externe", a declarat Mohammad Ali Hosseini, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe.

"Condamnăm astfel de glume şi credem că sunt inadecvate pentru un candidat la preşedinţia Statelor Unite. Este evident că glumele despre genocid nu vor fi tolerate de iranieni sau americani", a adăugat el.

"Poate este o modalitate de a-i ucide. Am spus asta ca o glumă a unei persoane care nu a mai fumat de 28, 29 de ani", declarase marţi McCain.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici