Medaliat olimpic la înot, condamnat pentru contrabandă cu droguri

Înotătorul australian Scott Miller, care a câştigat două medalii la Jocurile Olimpice de la Atlanta din 1996, a fost condamnat la cel puţin trei ani de închisoare pentru implicarea sa într-o acţiune de contrabandă cu droguri.

2512 afișări
Imaginea articolului Medaliat olimpic la înot, condamnat pentru contrabandă cu droguri

FOTO nyt/Twitter

Miller, care a câştigat argintul la 100 de metri fluture masculin şi bronzul la ştafeta masculină de 4x100 de metri mixt, a fost arestat în februarie 2021 la locuinţa sa din Sydney, după ce patru kilograme de metamfetamină au fost găsite ascunse în opt lumânări, relatează insidethegame.biz.

Miller a fost arestat împreună cu alţi trei bărbaţi - Wayne Allan Johnson, Justin Szabolics şi Lucas Peak, în legătură cu traficul de droguri.

Când a fost arestat, poliţia a confiscat heroină, bani şi telefoane mobile din dulapurile din casa lui Miller.

Miller a fost condamnat cinci ani şi şase luni, dar va fi eligibil pentru eliberare condiţionată după trei ani, în aprilie 2024, sentinţa datând din momentul arestării sale din februarie 2021.

Miller a mai obţinut trei medalii la Campionatele Mondiale din 1995 de la Rio, Brazilia, o medalie de aur la 100 de metri fluture, una de argint la 200 de metri fluture şi una de argint la 4x100 de metri mixt.

De asemenea, în cariera sa, Miller a câştigat trei medalii la Jocurile Commonwealth-ului în apele de acasă, la Victoria, în 1994, cu aur la 100 de metri fluture şi 4x100 de metri mixt, şi un argint la 200 de metri fluture.

În timpul procesului, avocaţii lui Miller au făcut apel la destrămarea căsniciei sale cu Charlotte Dawson, care s-a sinucis în 2014.

„Problemele recurente ale lui Miller cu depresia şi consumul de substanţe sunt cauzate de sacrificiile şi presiunile carierei sale de înotător şi de dezamăgirea de a nu câştiga o medalie de aur", se arată într-o notă a avocaţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici