MEDIAFAX ZOOM: Etiopia - GALERIE FOTO

Etiopia este unul dintre cele mai vechi state independente din Africa, aflat la confluenţa multor grupuri etnice şi culturi care au migrat în regiune timp de mii de ani. Valea râului Omo a supravieţuit de-a lungul timpului secetei, foametei şi războaielor tribale, însă acum se confruntă cu o nouă ameninţare – turismul în masă.

532 afișări
Imaginea articolului MEDIAFAX ZOOM: Etiopia - GALERIE FOTO

MEDIAFAX ZOOM: Etiopia (Imagine: Tudor Vintiloiu)

Interacţiunea crescândă dintre membrii tribului şi turişti este din ce în ce mai vizibilă, alterând valorile şi tradiţiile comunităţilor. Multe triburi au devenit dependente de banii turiştilor şi au renunţat treptat la creşterea vitelor sau la agricultură.

GALERIA FOTO COMPLEĂ PE MEDIAFAX ZOOM

Guvernul etiopian a văzut repede turismul drept o sursă bogată de venit şi a început construirea de drumuri şi infrastructură pentru a facilita dezvoltarea acestei industrii. Acest cerc vicios orientat spre profit face ca aceste triburi să fie mai vulnerabile ca niciodată, iar modul tradiţional de viaţă al popoarelor din zona deja s-a schimbat pentru totdeauna.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici