Medicii israelieni dezmint zvonurile legate de o "conspiraţie" împotriva clinicii Sabyc

Medicii israelieni implicaţi în activităţile de donare de ovule din străinătate au respins speculaţiile legate de o eventuală "conspiraţie", în care doctori israelieni de la o clinică concurentă ar fi depus o plângere la poliţia română împotriva clinicii Sabyc, relatează Haaretz în ediţia online.

36 afișări
Imaginea articolului Medicii israelieni dezmint zvonurile legate de o "conspiraţie" împotriva clinicii Sabyc

Medicii israelieni dezmint zvonurile legate de o "conspiraţie" împotriva clinicii Sabyc (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

În Bucureşti există circa zece clinici private de fertilizare in vitro (CFV), majoritatea deţinute de români.

"Există mulţi români invidioşi pe succesul clinicii israeliene", a declarat profesorul Shlomo Mashiach, medic ginecolog israelian care se ocupă de procedurile de donare de ovare într-o clinică din Ucraina. "Dacă cineva a informat autorităţile, trebuie să fi fost români, mi-e greu să cred că ar putea fi implicaţi israelieni", a adăugat acesta.

Clinica Med Life, care colaborează la rândul său cu specialişti israelieni şi oferă în special tratamente de fertilizare clientelor românce dar şi femeilor israeliene în schimbul unei sume de 3.100 de euro, a respins de asemenea informaţiile conform cărora ar fi depus o plângere împotriva clinicii Sabyc.

"Nu avem cunoştinţă de vreo plângere trimisă de la clinica noastră către autorităţile române. Avem mulţi clienţi, majoritatea români, aşa că nu concurăm cu cealaltă clinică deloc", a declarat doctorul Benny Davidson, director la Assaf Harofeh.

În timp ce proprietarii clinicii Sabyc se află în arest, ceilalţi doi medici israelieni anchetaţi în acest caz, profesorul Natan Levit şi doctorul Genia Ziskind, şi-au petrecut ziua de miercuri la ambasada Israelului din Bucureşti, susţine Haaretz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici