Medvedev: Alcolismul în ţara noastră este un flagel naţional

Măsurile întreprinse de stat în ultimii ani în vederea diminuării consumului de alcool în Rusia nu au schimbat situaţia, a declarat preşedintele rus, Dmitri Medvedev, în deschiderea unei întâlniri dedicate luptei împotriva alcoolismului, informează RIA Novosti, în pagina electronică.

52 afișări
Imaginea articolului Medvedev: Alcolismul în ţara noastră este un flagel naţional

Medvedev: Alcolismul în ţara noastră este un flagel naţional

"În ultimii ani am luat deja o serie de măsuri, cum ar fi reglementări mai riguroase privind producţia şi vânzarea de băuturi alcoolice, publicitatea pentru aceste produse a fost serios redusă, şofatul în stare de ebrietate este mai aspru pedepsit, dar, din nefericire, nu putem vorbi despre o schimbare calitativă", a declarat preşedintele Rusiei.

"Sincer vorbind, eu cred că nu a avut loc nicio schimbare. Rezultatul este nul", a adăugat Medvedev, subliniind că, în Rusia, consumul de băuturi alcoolice este o problemă tot mai acută.

"Sincer, alcolismul în ţara noastră este un flagel naţional", a declarat Medvedev, citând statistici realizate de Ministerul rus al Sănătăţii şi Dezvoltării Sociale, potrivit cărora în Rusia sunt consumaţi aproximativ 18 litri de alcool pur pe an, pe cap de locuitor.

"Puteţi să transformaţi singuri acest volum într-un număr de sticle de vodcă. O să vă taie respiraţia", a spus Medvedev, adăugând că acest volum depăşeşte de peste două ori nivelul consumului de alcool considerat periculos pentru viaţă şi sănătate, stabilit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici