Medvedev, comentariu şocant după ce Kishida s-a întâlnit cu Biden: Să-şi facă seppuku

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev l-a acuzat sâmbătă pe premierul japonez Fumio Kishida de supunere ruşinoasă faţă de Statele Unite şi i-a sugerat acestuia să-şi facă seppuku.

2937 afișări
Imaginea articolului Medvedev, comentariu şocant după ce Kishida s-a întâlnit cu Biden: Să-şi facă seppuku

Medvedev, comentariu şocant după întâlnirea între Kishida şi Biden: Să-şi facă seppuku

Aceasta a fost cea mai recentă declaraţie dintr-un lung şir de declaraţii şocante şi provocatoare din partea lui Medvedev, aliat al lui Putin, care ocupă funcţia de vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Medvedev a răspuns la o întâlnire de vineri între Kishida şi Biden, în urma căreia cei doi lideri au emis o declaraţie comună în care se spune că: "Afirmăm fără echivoc că orice utilizare a unei arme nucleare de către Rusia în Ucraina ar fi un act de ostilitate împotriva umanităţii şi nejustificabil în niciun fel".

Medvedev, o nouă ieşire nervoasă

Medvedev a spus că declaraţia nucleară a arătat "paranoia" faţă de Rusia şi "a trădat memoria sutelor de mii de japonezi care au fost arşi în focul nuclear de la Hiroshima şi Nagasaki" - o referire la bombele atomice pe care Statele Unite le-au aruncat asupra Japoniei pentru a forţa capitularea acesteia la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, relatează Reuters.

Medvedev a mai spus că în loc să ceară pocăinţa Statelor Unite pentru acest lucru, Kishida a arătat că este "doar un însoţitor de serviciu pentru americani".

El a declarat că o astfel de ruşine poate fi spălată doar prin comiterea seppuku, o formă de sinucidere prin spintecare, cunoscută şi sub numele de hara-kiri, în cadrul unei reuniuni a cabinetului japonez după întoarcerea lui Kishida.

Putin a declarat că riscul unui război nuclear este în creştere, dar a insistat că Rusia nu a "înnebunit" şi că îşi vede propriul arsenal nuclear ca pe un factor de descurajare pur defensiv.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici