Medvedev critică tendinţele imperialiste ale unor ţări

Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a criticat marţi mentalitatea unor ţări "obişnuite să ia decizii în locul altora", în ceea ce pare a fi o aluzie la adresa Statelor Unite.

17 afișări
Imaginea articolului Medvedev critică tendinţele imperialiste ale unor ţări

Medvedev critică tendinţele imperialiste ale unor ţări (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"După încheierea Războiului Rece nu mai există motive pentru o mentalitate de bloc militar", a declarat Medvedev în faţa ambasadorilor ruşi reuniţi la Ministerul de Externe de la Moscova.

"Nu mai este nevoie de paternalismul prin care unii decid pentru alţii. Trebuie să ne apărăm interesele corect şi fără confruntare", afirmă liderul de la Kremlin.

La doar câteva zile după preluarea atribuţiilor în mai, Medvedev denunţa "ambiţiile iresponsabile care depăşesc interesele unor ţări sau chiar continente şi intenţiile de amestec în afacerile interne ale statelor".

Şi fostul preşedinte Vladimir Putin a criticat frecvent ceea ce a numit "intervenţionismul" american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici