Medvedev declară că discuţia sa cu Obama nu a adus "progrese substanţiale"

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a declarat joi că rezultatul summitului G20 de la Londra constituie "un pas în direcţia potrivită", menţionând că discuţiile sale cu preşedintele american Barack Obama au fost pozitive, dar nu s-au înregistrat "progrese substanţiale".

14 afișări
Imaginea articolului Medvedev declară că discuţia sa cu Obama nu a adus "progrese substanţiale"

Dmitri Medvedev şi Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este un pas înainte, este un pas în direcţia potrivită. Bineînţeles, nu puteam rezolva toate problemele, dar nu acesta a fost obiectivul zilei", a declarat Medvedev în cadrul unei conferinţe de presă la finalul summitului.

"Aş vrea să pot spune că este un punct de cotitură (...), dar ca un bărbat responsabil nu pot să spun acest lucru", a adăugat el, înainte de a sublinia natura istorică a acordului.

"În urmă cu 20 sau de 25 de ani, nimeni nu şi-ar fi putut imagina că ţări aşa de diferite, cu economii, mentalităţi şi tradiţii atât de diferite, ar putea sta la aceeaşi masă şi ajunge la un acord pentru a acţiona într-o situaţie atât de dificilă, şi atât de rapid", a precizat el.

Referitor la prima sa întrevedere cu Barack Obama, preşedintele rus a considerat că a "reuşit stabilirea unui contact". "Dar (...) nu pot spune că am făcut progrese substanţiale în privinţa problemelor foarte serioase. Aşteptăm să vedem", a explicat Medvedev.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici