Medvedev mărturiseşte că nu îi plăcea URSS

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a mărturisit, într-un interviu publicat joi, că nu îi plăcea Uniunea Sovietică, o declaraţie care îl detaşează de predecesorul său, actualul premier Vladimir Putin.

29 afișări
Imaginea articolului Medvedev mărturiseşte că nu îi plăcea URSS

Medvedev mărturiseşte că nu îi plăcea URSS (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"M-am născut, am crescut în URSS, m-am format în acea epocă. Dar societatea din acea vreme, ideologia, principiile ei nu îmi sunt deloc apropiate", a declarat Medvedev, în vârstă de 44 de ani, într-un interviu acordat revistei franceze Paris Match, difuzat de Kremlin.

"Din punct de vedere emoţional, am mai multe amintiri plăcute, dar dacă vorbim despre moravurile acelei perioade, mai ales despre economie, nu aş vrea nicio clipă să mă reîntorc la acele condiţii", a continuat el.

Dmitri Medvedev, născut la 14 septembrie 1965, avea 26 de ani în momentul prăbuşirii URSS în 1991.

Vladimir Putin, mai în vârstă cu 13 ani, declarase că prăbuşirea URSS a fost "cea mai mare catastrofă geopolitică" a secolului al XX-lea, într-un discurs adresat Naţiunii în 2005, când era preşedinte al Rusiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici