Medvedev ştia de trădarea comisă de un oficial din spionaj în favoarea SUA

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a confirmat implicit, vineri, informaţiile de presă potrivit cărora trădarea comisă de un oficial de rang înalt din serviciile ruse de informaţii a fost la originea anihilării unei reţele de spioni ruşi în iunie, în Statele Unite.

110 afișări
Imaginea articolului Medvedev ştia de trădarea comisă de un oficial din spionaj în favoarea SUA

Medvedev ştia de trădarea comisă de un oficial din spionaj în favoarea SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu era o noutate pentru mine. Ştiam din ziua în care s-a întâmplat", a declarat preşedintele rus presei, cu ocazia summitului G20 din Coreea de Sud, întrebat cu privire la informaţiile publicate joi de ziarul Kommersant.

El a apreciat, totodată, că Rusia are de învăţat din acest caz.

"Trebuie finalizată ancheta şi trase concluziile", a insistat el.

Potrivit cotidianului Kommersant, reţeaua de agenţi ruşi anihilată, în iunie, în Statele Unite, a fost livrată serviciilor americane de un fost oficial de rang înalt din cadrul serviciilor de informaţii externe (SVR) de la Moscova, identificat drept colonelul Scerbakov.

Cotidianul, ale cărui informaţii au fost preluate pe larg de presa publică din Rusia, afirmă că anihilarea reţelei de către Washington a condus la o vastă anchetă internă.

De asemenea, circulă un zvon privind înlocuirea directorului SVR, fostul premier Mihail Fradkov, cu Serghei Narîşkin, şeful de cabinet al actualului preşedinte, Dmitri Medvedev, adaugă Kommersant.

Premierul Vladimir Putin, fost agent al serviciilor speciale, vorbea, în iulie, de "înaltă trădare".

"Trădătorii ajung întotdeauna rău", adăuga el, făcând o aluzie voalată la tradiţia de răzbunare a serviciilor secrete împotriva transfugilor lor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici