Meloni spune că UE ar trebui să accelereze procesul de aderare a Ucrainei ca recompensă pentru contribuţia la securitatea Europei

UE ar trebui să accelereze procesul de aderare a Ucrainei ca recompensă pentru contribuţia acesteia la securitatea Europei în lupta împotriva Rusiei, a declarat miercuri premierul Italiei, Giorgia Meloni.

216 afișări
Imaginea articolului Meloni spune că UE ar trebui să accelereze procesul de aderare a Ucrainei ca recompensă pentru contribuţia la securitatea Europei

Sursa foto: Twitter/Denys Shmyhal

Ucraina "este un avanpost pentru securitatea continentului european", a declarat Meloni, aflându-se alături de premierul ucrainean Denis Şmihal, în cadrul unei conferinţe bilaterale la Roma care vizează pregătirea reconstrucţiei ţării.

"Cea mai inteligentă modalitate de a le mulţumi ucrainenilor pentru ceea ce fac este de a accelera posibilitatea ca ei să devină parte a instituţiilor europene", a adăugat Meloni, informează POLITICO.

Ucraina, care a primit statutul de ţară candidată la UE în iunie anul trecut, împreună cu Republica Moldova, a făcut presiuni asupra partenerilor săi europeni pentru a o integra rapid în blocul comunitar, un proces care durează de obicei ani de zile.

În ianuarie, Şmihal a declarat pentru POLITICO că îşi propune să obţină aderarea la UE în termen de doi ani, ceea ce înseamnă începerea negocierilor de aderare până la sfârşitul anului 2023.

Dar, până acum, Bruxelles a evitat să aprobe obiectivele ambiţioase ale Kievului.

Atunci când preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat Bruxelles-ul în februarie, preşedintele Comisiei Ursula von der Leyen a lăudat progresele Ucrainei, dar a declarat că nu există "un calendar rigid" pentru aderare, adăugând că este vorba despre "un proces bazat pe merit".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici