Membri ai Ku Klux Klan au manifestat în faţa Adunării Generale din South Carolina - VIDEO

Zeci de membri ai Ku Klux Klan au manifestat sâmbătă în faţa Adunării Generale din statul american South Carolina, pentru a protesta faţă de retragerea drapelului confederat controversat, fiind întâmpinaţi de contramanifestanţi, relatează AFP în pagina electronică.

256 afișări
Imaginea articolului Membri ai Ku Klux Klan au manifestat în faţa Adunării Generale din South Carolina - VIDEO

Membri ai Ku Klux Klan au manifestat în faţa Adunării Generale din South Carolina - VIDEO (captură video)

Numeroşi poliţişti au fost mobilizaţi în Columbia, capitala statului, şi cu excepţia câtorva ciocniri nu s-au înregistrat violenţe majore, potrivit presei locale.

Membrii Ku Klux Klan, organizaţie care militează pentru supremaţia albilor, au arborat drapele confederate în faţa Parlamentului local, precizează publicaţia locală The State. Unii protestatari au afişat de asemenea un drapel cu svastica.

Potrivit publicaţiei citate, membrii Ku Klux Klan nu au ţinut discursuri, dar au scandat sloganuri împotriva contramanifestanţilor. Cele două grupuri s-au insultat reciproc şi au aruncat cu sticle de apă.

După miting, în timp ce membrii KKK se îndreptau spre o parcare supravegheată de poliţie, contramanifestanţii i-au urmărit şi au izbucnit o serie de confruntări.

Anterior, aproximativ o sută de membri ai unui grup numit "Black Educators for Justice" s-au adunat în faţa Adunării Generale cu drapele confederate, ceea ce a generat confruntări verbale, însă poliţia a intervenit rapid pentru a despărţi cele două grupuri.

Parlamentul statului South Carolina a retras la 10 iulie drapelul confederat, în urma uciderii a nouă afroamericani de către un partizan al supremaţiei albilor, la o biserică din oraşul Charleston, în iunie.

Emblema soldaţilor din Sud în timpul Războiului de Secesiune, drapelul confederat este un simbol al rasismului pentru mulţi americani.

Autorul masacrului de la Charleston, Dylann Roof, în vârstă de 21 de ani, şi-a motivat crima prin ura faţă de negri. El a fost inculpat pengtru asasinat, iar procesul său urmează să se desfăşoare anul viitor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici