Membrii de rang înalt ai Hamas sunt la Moscova

O delegaţie a Hamas a vizitat joi Moscova pentru discuţii privind eliberarea ostaticilor străini, inclusiv a cetăţenilor ruşi, pe care gruparea militantă îi deţine în prezent în Gaza, au relatat agenţiile de presă ruse, citând ministerul de externe.

2560 afișări
Imaginea articolului Membrii de rang înalt ai Hamas sunt la Moscova

Membrii de rang înalt ai Hamas sunt la Moscova

Abu Marzouk, membru de rang înalt al Hamas, s-a aflat printre participanţii la discuţii, a relatat TASS.

„Au avut loc contacte cu el în continuarea liniei ruseşti privind eliberarea imediată a ostaticilor străini din Fâşia Gaza. Au fost discutate, de asemenea, chestiuni legate de asigurarea evacuării cetăţenilor ruşi şi a altor cetăţeni străini de pe teritoriul enclavei palestiniene”, a precizat TASS.

Rusia are legături cu toţi actorii cheie din Orientul Mijlociu, inclusiv Israelul, Iranul, Autoritatea Palestiniană şi Hamas, grupul militant islamist care controlează Gaza.

Moscova a pus în repetate rânduri criza actuală pe seama eşecului diplomaţiei americane şi a cerut o încetare a focului între Israel şi Hamas şi reluarea discuţiilor în vederea găsirii unui acord de pace.

Israelul a promis să elimine Hamas ca represalii la atacul din 7 octombrie, în urma căruia au murit 1.400 de persoane. Israelul a lovit Gaza din aer, a impus un asediu asupra enclavei de 2,3 milioane de locuitori şi pregăteşte o invazie terestră. Autorităţile palestiniene afirmă că peste 6.500 de persoane au fost ucise.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat joi, în cadrul unui briefing săptămânal, că ministrul adjunct de externe iranian, Ali Baghiri Kani, se află, de asemenea, în prezent în vizită la Moscova.

Zakharova nu a oferit alte detalii. Baghiri Kani este principalul negociator nuclear al Iranului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici