Membru al Gardienilor Revoluţiei din Iran, inculpat de SUA pentru un complot contra lui John Bolton

Un membru al Gardienilor Revoluţiei din Iran a fost inculpat de Statele Unite pentru un presupus complot de asasinare a lui John Bolton, fost consilier prezidenţial pentru Securitate Naţională în mandatul preşedintelui Donald Trump, informează site-ul Axios.com.

427 afișări
Imaginea articolului Membru al Gardienilor Revoluţiei din Iran, inculpat de SUA pentru un complot contra lui John Bolton

Departamentul Justiţiei de la Washington a anunţat că Shahram Poursafi, alias Mehdi Rezayi, a fost pus sub acuzare pentru furnizarea de susţinere materială la nivel internaţional în vederea comiterii unui asasinat pe teritoriul SUA. Cetăţeanul iranian a oferit suma de 300.000 de dolari pentru asasinarea lui John Bolton.

Complotul urma să fie riposta Iranului faţă de asasinarea de către SUA în ianuarie 2020, în Bagdad, capitala Irakului, a generalului iranian Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Corpului Gardienilor Revoluţiei din Iran.

John Bolton este un critic vehement al regimului de la Teheran şi a contribuit la campania de exercitare a "presiunilor maxime" asupra Iranului în timpul mandatului Administraţiei Donald Trump. Cetăţeanul iranian nu este în detenţie, fiind dat în urmărire de Biroul Federal de Investigaţii (FBI).

Cazul ar putea complica negocierile internaţionale în vederea relansării Acordului nuclear iranian, din care Statele Unite s-au retras în 2018, prin decizia preşedintelui Donald Trump. Una dintre condiţiile puse de Iran este eliminarea Corpului Gardienilor Revoluţiei de pe lista americană a organizaţiilor teroriste.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici