Mercenarii au deschis focul asupra manifestanţilor în oraşul libian Musratha

"Mercenarii" aduşi cu elicopterele de regimul colonelului Muammar Kadhafi au deschis focul, sâmbătă, împotriva manifestanţilor care mergeau la funeraliile victimelor luptelor din ziua precedentă, la Musratha, al treilea oraş ca mărime din Libia, a declarat un martor ocular.

57 afișări
Imaginea articolului Mercenarii au deschis focul asupra manifestanţilor în oraşul libian Musratha

Mercenarii au deschis focul asupra manifestanţilor în oraşul libian Musratha (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Două elicoptere au adus "mercenari" în acest oraş situat la circa 150 de kilometri est de Tripoli, a declarat martorul citat, contactat prin telefon de AFP. Se puteau auzi focuri de armă prin telefon.

Cu o zi înainte, un locuitor declarase că oraşul a fost părăsit de persoanele loiale regimului Kadhafi şi că se desfăşoară lupte într-o bază aeriană situată în apropiere. Potrivit lui, acestea s-au soldat cu "aproximativ 30 de martiri în rândul combatanţilor" opoziţiei.

"Tinerii din cadrul mişcării Revoluţionarii din 17 februarie au amplasat containere şi saci de nisip" pentru a fortifica oraşul, potrivit acestui locuitor, simpatizant al opoziţiei.

Lupte violente au avut loc în ultimele zile la Musratha între susţinătorii regimului "sprijiniţi de mercenari africani" şi manifestanţi, potrivit mai multor martori oculari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici