Mesajul Papei Francisc înainte de începerea Cupei Mondiale: Fotbalul să exprime solidaritate, nu să fie un spectacol al lăcomiei şi rasismului

Papa Francisc a pledat, într-un mesaj publicat înainte de începerea Cupei Mondiale din Brazilia, pentru un fotbal care să exprime lucrul în echipă şi solidaritatea, nu pentru un spectacol al rasimului şi lăcomiei, conform unui comunicat al Vaticanului.

342 afișări
Imaginea articolului Mesajul Papei Francisc înainte de începerea Cupei Mondiale: Fotbalul să exprime solidaritate, nu să fie un spectacol al lăcomiei şi rasismului

Papa Francisc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Fotbalul ne învaţă trei lecţii pentru promovarea păcii şi solidarităţii: necesitatea antrenamentelor grele pentru obţinerea rezultatelor, importanţa jocului corect şi a muncii în echipă, respectul faţă de adversari", afirmă Papa Francisc într-o înregistrare video care urmează să fie difuzată la Televiziunea publică braziliană.

"Pentru a câştiga, un jucăror trebuie să depăşească individualismul, egosimul, orice formă de rasism, de intoleranţă şi de manipulare. Lăcomia este un obstacol în fotbal, ca şi în viaţă", a subliniat Papa Francisc.

"Nimeni nu trebuie să întoarcă spatele societăţii şi nimeni nu trebuie exclus. Să spunem 'nu' marginalizării, 'nu' rasismului!", încheie şeful Bisericii Catolice.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici