Mihai Ghimpu va discuta la Bucureşti despre un nou ambasador al R.Moldova în România

Preşedintele interimar moldovean, Mihai Ghimpu, a declarat luni pentru ProTV Chişinău că va discuta, la Bucureşti, şi despre problema ambasadorului moldovean în România, menţionând numele lui Iurie Reniţă, un coordonator de proiecte, relatează Info-Prim Neo.

12 afișări
Imaginea articolului Mihai Ghimpu va discuta la Bucureşti despre un nou ambasador al R.Moldova în România

Mihai Ghimpu va discuta la Bucureşti despre un nou ambasador al R.Moldova în România (Imagine: Radu Stefan/Mediafax Foto)

În cadrul emisiunii "În PROfunzime", Ghimpu a menţionat numele lui Reniţă, pe care-l consideră o "persoană cu experienţă în domeniul diplomatic", şi care în prezent este coordonatorul mai multor proiecte.

Totodată, el a declarat că, deşi iniţial era preconizată semnarea unui acord cu preşedintele român, Traian Băsescu, în locul acestuia, "din cauza unor neînţelegeri politice la Chişinău", va semna cu şeful statului român doar o declaraţie comună.

Ghimpu a refuzat să ofere mai multe detalii despre aceste disensiuni politice. El a spus, însă, că va face mai multe precizări după vizita în România, marţi şi miercuri, la invitaţia lui Băsescu.

Preşedintele moldovean începe marţi o vizită în România, fiind însoţit de mai mulţi miniştri. În cadrul acestei vizite este preconizată semnarea mai multor acorduri, între care un acord de cooperare între parlamentele moldovean şi român, un acord prin care România va acorda Republicii Moldova un ajutor nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro, un acord privind protecţia socială a cetăţenilor moldoveni care muncesc în România şi un acord între ministerele Educaţiei, care a lipsit în ultimii ani.

În cea de-a doua zi a vizitei, miercuri, şeful statului şi delegaţia moldoveană se vor afla la Iaşi şi Suceava.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici