Mii de persoane au fost reţinute la protestele anti-război din Rusia

Poliţia a reţinut duminică peste 4.300 de persoane la protestele organizate în întreaga Rusie împotriva invaziei preşedintelui Vladimir Putin în Ucraina, potrivit unui grup independent de monitorizare a protestelor, citat de Reuters.

832 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane au fost reţinute la protestele anti-război din Rusia

Mii de protestatari au scandat "Nu războiului!" şi "Ruşine să vă fie!", potrivit unor videoclipuri postate pe reţelele de socializare de activişti ai opoziţiei şi bloggeri.

Zeci de protestatari din oraşul Ekaterinburg din Urali au fost arătaţi în timp ce erau reţinuţi. Un protestatar de acolo a fost filmat în timp ce era bătut de poliţişti. O pictură murală din oraş care îl înfăţişa pe preşedintele Vladimir Putin a fost deteriorată.

Reuters nu a reuşit să verifice în mod independent imaginile şi fotografiile de pe reţelele de socializare. Ministerul de Interne al Rusiei a declarat anterior că poliţia a reţinut aproximativ 3.500 de persoane, dintre care 1.700 la Moscova, 750 la Sankt Petersburg şi 1.061 în alte oraşe.

Ministerul de Interne a declarat că 5.200 de persoane au participat la proteste. Grupul de monitorizare a protestelor OVD-Info a declarat că a documentat reţinerea a cel puţin 4.366 de persoane în 56 de oraşe diferite.

Cele mai recente proteste ruseşti cu un număr similar de arestări au avut loc în ianuarie 2021, când mii de oameni au cerut eliberarea liderului opoziţiei Alexei Navalny, după ce acesta a fost arestat la întoarcerea din Germania, unde se recuperase după o otrăvire cu un agent neurotoxic.

Unele media ruseşti controlate de stat au difuzat scurte reportaje despre protestele de duminică, dar acestea nu au avut un loc important în buletinele de ştiri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici