Miliardarii care poluează cel mai mult. Cine este pe locul întâi, cu un iaht care emite până la 7 mii de tone de dioxid de carbon anual

  • Site-ul The Conversation a publicat clasamentul amprentelor de carbon ale miliardarilor.
  • Miliardarii deţin iahturi, avioane private şi proprietăţi care poluează.
  • Roman Abramovic este pe prima poziţie, din cauza iahtului Eclipse, cel mai mare din lume.
2262 afișări
Imaginea articolului Miliardarii care poluează cel mai mult. Cine este pe locul întâi, cu un iaht care emite până la 7 mii de tone de dioxid de carbon anual

Miliardarii care poluează cel mai mult. Cine este pe locul întâi, cu un iaht care emite până la 7 mii de tone de dioxid de carbon anual

I-am auzit de multe ori pe cei mai bogaţi oameni din lume când vorbeau despre încălzirea globală. Probabil se simt şi puţin vinovaţi.

Când vine vorba de poluare în acest caz, ne referim la amprenta de carbon a proprietăţilor şi vehiculelor deţinute de fiecare persoană. Iar în cazul miliardarilor, aceasta este mult mai mare decât pentru cetăţeanul de rând.
 
Unii dintre cei mai mari poluatori nu sunt atât de bogaţi, în timp ce cei mai bogaţi din lume, Elon Musk şi Jeff Bezos, au amprente de carbon relativ mici.
 
Iahturile au cele mai mari emisii de carbon. Conacele şi alte locuinţe reprezintă o parte foarte mică parte din amprentele lor de carbon. Valorile sunt exprimate în tone de CO2.
 
Pe primul loc în topul miliardarilor poluanţi este Roman Abramovici, patronul lui Chelsea. Acesta deţine cel mai mare iaht din lume care emite până la 7 mii de tone de dioxid de carbon anual.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici