Milioane de chinezi au pierdut accesul la „World of Warcraft" şi la alte jocuri de succes

Milioane de jucători din China au pierdut accesul la „World of Warcraft" şi la alte jocuri video populare, deoarece serverele Blizzard Entertainment din ţară au fost deconectate după două decenii din cauza unei licenţe care a expirat.

1023 afișări
Imaginea articolului Milioane de chinezi au pierdut accesul la „World of Warcraft" şi la alte jocuri de succes

Milioane de chinezi au pierdut accesul la „World of Warcraft" şi la alte jocuri de succes

Serviciile companiei din China au fost suspendate marţi la miezul nopţii după ce a expirat un acord de licenţă cu partenerul local NetEase. Licenţa nu a fost prelungită din cauza unei dispute între companii.

Conform legii, companiile străine trebuie să colaboreze cu parteneri locali pentru a oferi jocuri video în China. Încă din noiembrie anul trecut, Blizzard şi NetEase au anunţat că nu vor reînnoi acordul. Decizia a afectat milioane de chinezi care joacă „World of Warcraft", „Hearthstone" sau „Diablo III".

„Când m-am trezit, nu am vrut să accept [acest lucru]", a scris marţi un utilizator pe reţeaua Weibo, potrivit CNN.

„World of Warcraft", cunoscut şi sub numele de „WoW", este un joc online multiplayer extrem de popular care permite utilizatorilor să lupte cu monştri şi să călătorească în lumea medievală Azeroth.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici