Militanţi împotriva despăduririi, reţinuţi după ce au escaladat clădirea Operei din Sydney

Mai mulţi militanţi care protestează faţă de tăierea pădurilor au fost reţinuţi sâmbătă, după ce au desfăşurat un banner pe clădirea operei din Sydney, a anunţat poliţia australiană.

87 afișări
Imaginea articolului Militanţi împotriva despăduririi, reţinuţi după ce au escaladat clădirea Operei din Sydney

Opera din Sydney (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Trei dintre militanţi au escaladat una dintre aripile clădirii, desfăşurând un banner de culoare galbenă, cu o lungime de 12 metri şi o lăţime de 10 metri, al cărei text denunţa distrugerea pădurilor australiene de către un lanţ local de magazine de mobilă.

"Două femei şi un bărbat au escaladat structura", a precizat poliţia australiană, adăugând că i-a reţinut pe cei trei pentru încălcarea unei proprietăţi private. Alte două femei au fost reţinute pentru că au refuzat să părăsească zona.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici