Ministerul Apărării de la Chişinău: Informaţiile nu indică risc de extindere a războiului în Republica Moldova

„Cumulul de informaţii nu indică asupra riscului de extindere a războiului pe teritoriul nostru”, transmite Ministerul Apărării din Republica Moldova, care face apel la opinia publică să nu scoată din context declaraţiile Directorului Comunităţii de Informaţii din SUA, Avril Haines.

224 afișări
Imaginea articolului Ministerul Apărării de la Chişinău: Informaţiile nu indică risc de extindere a războiului în Republica Moldova

Ministerul Apărării de la Chişinău: Informaţiile nu indică risc de extindere a războiului în Republica Moldova

„Ministerul Apărării al Republicii Moldova face apel la opinia publică de a evita orice speculaţii şi a nu scoate din context declaraţiile Directorului Comunităţii de Informaţii din SUA, Avril Haines. Precizăm că autorităţile Republicii Moldova sunt în strânsă cooperare şi schimb de informaţii cu partenerii ţării noastre, inclusiv SUA. Instituţiile abilitate din ţara noastră examinează în continuare tot spectrul de scenarii, care vizează evoluţiile de securitate din regiune, iar cumulul de informaţii nu indică asupra riscului de extindere a războiului pe teritoriul nostru. Avem planuri clare de acţiuni pentru prevenirea oricăror scenarii de destabilizare. Viaţa şi siguranţa cetăţenilor este prioritatea noastră”, transmite Ministerul Apărării de la Chişinău.

Potrivit sursei citate, nota explicativă a Ministerului Apărării vine în contextul audierilor din Comitetul Serviciilor Armate al Congresului american, în cadrul cărora Directorul Comunităţii de Informaţii din SUA, Avril Haines, a informat despre potenţiale scenarii de continuare a conflictului în Ucraina.

„Ministerul Apărării atenţionează că scoaterea din context a declaraţiilor oficialei americane creează stări de nelinişte şi frică în societate şi cheamă la calm şi discernământ”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici