Ministerul britanic al Apărării: Rusia îşi consolidează apărarea în regiunea Zaporizhzhia

252 afișări
Imaginea articolului Ministerul britanic al Apărării: Rusia îşi consolidează apărarea în regiunea Zaporizhzhia

Ministerul britanic al Apărării: Rusia îşi consolidează apărarea în regiunea Zaporizhzhia

Menţinerea unei apărări puternice în regiunile Zaporizhzhia şi Luhansk rămâne de o importanţă critică pentru conducerea rusă, în pofida concentrării operaţionale actuale asupra Donbasului central, a raportat Ministerul britanic al Apărării, luni.
 
„Acest lucru este demonstrat de construcţia continuă de fortificaţii defensive... şi de desfăşurări de personal”, se arată în raport.
 
O pătrundere semnificativă a trupelor ucrainene în regiunea Zaporizhzhia ar „pune serios la îndoială” viabilitatea „podului terestru” rusesc care leagă regiunea Rostov şi Crimeea ocupată, a scris ministerul în ultima sa actualizare a informaţiilor. 
 
Între timp, succesul Ucrainei în regiunea Luhansk ar „submina şi mai mult” obiectivul militar declarat al Rusiei de a cuceri întreaga regiune Donbas. 
 
„A decide care dintre aceste ameninţări să fie contracarată cu prioritate este probabil una dintre dilemele centrale pentru planificatorii operaţionali ruşi”, conchide Ministerul britanic al Apărării. 
 
Ministerul a scris, citând imagini din surse deschise, că, începând cu 7 februarie, Rusia probabil că a consolidat în continuare fortificaţiile de apărare în partea centrală a regiunii Zaporizhzhia, în special în apropierea oraşului Tarasivka.
 
De asemenea, forţele ruseşti au stabilit fortificaţii de apărare între oraşele Vasylivka şi Orihiv din aceeaşi regiune începând cu 8 ianuarie. 
 
Linia de front a Rusiei în Ucraina este de aproximativ 1.288 km, linia de front a regiunii Zaporizhzhia, parţial ocupată, însumând 192 km, aminteşte raportul. 
 
Rusia a încercat „foarte probabil” să reia operaţiuni ofensive majore în Ucraina de la începutul lunii ianuarie, urmărind să captureze părţile rămase sub control ucrainean din regiunea Doneţk, a raportat Ministerul britanic al Apărării săptămâna trecută.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici