Ministerul Justiţiei confirmă că Ehud Olmert este bănuit de corupţie

Premierul israelian Ehud Olmert este bănuit de "corupţie", a confirmat Ministerul Justiţiei, într-un comunicat emis joi seară.

22 afișări
Imaginea articolului Ministerul Justiţiei confirmă că Ehud Olmert este bănuit de corupţie

Ministerul Justiţiei confirmă că Ehud Olmert este bănuit de corupţie (Imagine: Mediafax Foto)

Dacă aceste suspiciuni vor duce la o inculpare, Olmert va avea obligaţia morală de a demisiona, potrivit analiştilor politici din Israel.

Potrivit comunicatului, Olmert a primit de la omul de afaceri american Morris Talansky "sume importante" şi "neautorizate" pentru o perioadă lungă de timp, "când era primar al Ierusalimului şi ministru al Industriilor şi Comerţului".

Omul de afaceri, în vârstă de 75 de ani, locuieşte la New York şi este bănuit că ar fi colectat sume din diverse surse, care au fost utilizate pentru finanţarea campaniei electorale a lui Ehud Olmert la primăria Ierusalimului, în 1993, precum şi în 1998 şi 1999.

Ancheta în cazul Olmert este legată de interogatoriile la care au fost supuşi în ultimele zile fostul său şef de cabinet, Shoula Zaken, şi avocatul Uri Messer, un apropiat al său, se arată în comunicat.

La cererea procurorului-general din Israel, Menahem Mazouz, Olmert a fost interogat vinerea trecută.

Olmert face obiectul altor trei anchete instrumentate de poliţie privind tranzacţii imobiliare posibil frauduloase, printre care şi achiziţionarea unei case la Ierusalim. Până în prezent, premierul a negat că ar fi încălcat legea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici