Ministru francez: Costurile tranziţiei ecologice vor fi "mult mai mari" decât se estimează

Costurile tranziţiei ecologice vor fi "mult mai mari" decât se estimează, a afirmat ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, în contextul eforturilor internaţionale pentru diminuarea emisiilor poluante, informează agenţia Associated Press.

356 afișări
Imaginea articolului Ministru francez: Costurile tranziţiei ecologice vor fi "mult mai mari" decât se estimează

Ministru francez: Costurile tranziţiei ecologice vor fi "mult mai mari" decât se estimează

"Nu trebuie să subestimăm deloc preţul tranziţiei climatice. Costurile vor fi mult mai mari decât estimăm", a afirmat Bruno Le Maire în cursul unei vizite în Emiratele Arabe Unite.

Ministrul francez al Economiei a evidenţiat necesitatea identificării de noi resurse pentru finanţarea tranziţiei ecologice.

"Nu vrem ca oamenii cu venituri mici să plătească pentru tranziţia ecologică", a subliniat Bruno Le Maire, în contextul în care Franţa s-a confruntat începând din 2018 cu proteste masive organizate de Mişcarea "Vestele galbene" faţă de erodarea nivelului de trai.

Participanţii la Conferinţa ONU pe tema schimbărilor climatice (COP26) au ajuns, pe 13 noiembrie, la un acord privind acţiuni de reducere a emisiilor poluante, după negocieri intense care au condus la eliminarea unor clauze stricte. Naţiuni emergente precum China şi India s-au opus adoptării unor termene stricte, argumentând că producţia industrială va avea de suferit din cauza reducerii utilizării combustibililor fosili.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici