Ministrul Agriculturii din Polonia şi-a dat demisia în contextul protestelor fermierilor legate de cerealele din Ucraina

Ministrul polonez al Agriculturii, Henryk Kowalczyk, a demisionat miercuri, pe fondul unui val de proteste ale fermierilor faţă de intrările fără precedent de cereale ucrainene în ţară.

299 afișări
Imaginea articolului Ministrul Agriculturii din Polonia şi-a dat demisia în contextul protestelor fermierilor legate de cerealele din Ucraina

Sursa foto: Twitter

Kowalczyk a declarat că a decis să demisioneze deoarece Comisia Europeană nu ar fi fost de acord să reimpună tarife şi taxe la importurile de cereale ucrainene, o măsură pe care ministerul său o solicită din decembrie, în ciuda opoziţiei iniţiale a conducerii ţării.

"Deoarece este foarte clar că cererea de bază a fermierilor nu va fi satisfăcută de Comisia Europeană, am luat o decizie şi am demisionat din funcţia de ministru al agriculturii şi dezvoltării rurale", a transmis Kowalczyk într-un comunicat, potrivit POLITICO.

Protestele, în cadrul cărora Kowalczyk a fost dat afară de la o conferinţă şi a fost atacat cu ouă la o alta, ameninţă să zdruncine fundamentul sprijinului rural tradiţional al guvernului de dreapta înaintea alegerilor generale din toamnă.

Demisia sa vine la mai puţin de o săptămână după ce premierul Mateusz Morawiecki i-a trimis o scrisoare preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care îi cerea să ia măsuri pentru a reduce importurile agricole ucrainene în UE. Scrisoarea a fost semnată de şefii de guvern din alte patru ţări membre din Europa de Est, inclusiv România.

Kowalczyk va fi înlocuit de Robert Telus, care prezidează comisia pentru agricultură a parlamentului polonez, potrivit rapoartelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici