Ministrul britanic de Externe va vizita Insulele Falkland pe fondul disputei cu Argentina

Ministrul britanic de Externe, David Cameron, va vizita Insulele Falkland în această săptămână pentru a "reitera angajamentul Regatului Unit de a susţine dreptul la autodeterminare al locuitorilor insulelor", a anunţat duminică guvernul britanic.

1122 afișări
Imaginea articolului Ministrul britanic de Externe va vizita Insulele Falkland pe fondul disputei cu Argentina

Călătoria are loc pe fondul unei noi presiuni din partea Argentinei cu privire la suveranitatea teritoriului contestat.

Londra şi Buenos Aires s-au războit pentru insule timp de 10 săptămâni în 1982. Situat la aproximativ 500 de kilometri de coasta Argentinei, arhipelagul îndepărtat rămâne un teritoriu britanic, deşi Argentina îl revendică ca fiind al său.

Locuitorii Insulelor Falkland au votat cu o majoritate covârşitoare pentru a rămâne un teritoriu de peste mări al Regatului Unit cu autonomie, în cadrul unui referendum desfăşurat în 2013.

"Insulele Falkland sunt o parte valoroasă a familiei britanice şi suntem clari că, atâta timp cât vor dori să rămână parte a familiei, problema suveranităţii nu va fi pusă în discuţie", a declarat David Cameron.

După călătoria sa în Insulele Falkland, Cameron va merge în Paraguay, în Brazilia pentru summitul G20 şi apoi la New York pentru a vizita Organizaţia Naţiunilor Unite, în contextul în care se împlinesc doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici