Ministrul de Externe al Franţei: Siria riscă o intervenţie militară dacă nu va aplica planul de pace

Franţa şi aliaţii săi ar putea propune o intervenţie militară în Siria, dacă planul de pace ONU va eşua, avertizează ministrul francez de Externe, Alain Juppe, citat de ziarul Le Point.

372 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe al Franţei: Siria riscă o intervenţie militară dacă nu va aplica planul de pace

Alain Juppe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Fraţa şi aliaţii săi intenţionează să treacă la o nouă etapă, conform Capitolul 7 al Cartei Naţiunilor Unite", mai precis o intervenţie militară, a afirmat Juppe.

"Această situaţie nu poate dura la infinit. Dorim trimiterea observatorilor, cel puţin 300, cât mai rapid, în 15 zile", a insistat Juppe, după întâlnirea pe care a avut-o la Paris cu reprezentanţii opoziţiei siriene.

"Raportul care va fi prezentat pe 5 mai de emisarul internaţional Kofi Annan va fi momentul adevărului", a adăugat şeful diplomaţiei franceze.

"Dacă actualul plan nu va funcţiona, nu putem aştepta ca regimul sirian să ne sfideze în continuare", a atras atenţia Juppe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici