Ministrul de Externe al Rusiei: Acordul nuclear cu Iranul nu poate supravieţui dacă SUA se retrag

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a declarat vineri că acordul nuclear cu Iranul nu poate supravieţui dacă Statele Unite se retrag din această înţelegere, informează agenţia de ştiri Reuters.

609 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe al Rusiei: Acordul nuclear cu Iranul nu poate supravieţui dacă SUA se retrag

Ministrul de Externe al Rusiei: Acordul nuclear cu Iranul nu poate supravieţui dacă SUA se retrag

Preşedintele american Donald Trump a afirmat recent că aliaţii europeni ai SUA şi Congresul de la Washington trebuie să colaboreze cu el pentru a corecta "erorile dezastruoase" ale acordului nuclear, ori altfel Statele Unite vor renunţa la această înţelegere.

"Acest acord nu poate fi pus în aplicare dacă unul dintre participanţi îl părăseşte în mod unilateral. Se va destrăma, nu va mai fi nicio înţelegere", a declarat oficialul rus.

"(Acordul) nu poate să subziste într-o formă rengociată, în special în ceea ce priveşte cererile Statelor Unite. Nu ar fi acceptabil pentru Iran şi este clar, cred, că europenii înţeleg acum acest pericol", a spus Lavrov.

Iranul şi marile puteri din grupul P5+1 (SUA, M.Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania) au ajuns, în anul 2015, la un acord privind programul nuclear iranian.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat în octombrie că nu poate confirma respectarea de către Iran a acordului nuclear semnat cu marile puteri, dar nu a dispus retragerea Statelor Unite din tratat, avertizând însă că acest lucru se poate produce "oricând".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici