Ministrul de externe britanic: Iranul ameninţă pacea din Orientul Apropiat

  • Ministrul britanic de externe James Cleverly va călători săptămâna aceasta în Israel şi teritoriile palestiniene
  • Cleverly va face presiuni pentru un dialog reînnoit cu privire la o soluţie de pace între Israel şi Palestina
  • Ministrul britanic a punctat că una din ameninţările la adresa securităţii regionale vine din partea Iranului
951 afișări
Imaginea articolului Ministrul de externe britanic: Iranul ameninţă pacea din Orientul Apropiat

Sursa foto: MediafaxFoto

Ministrul britanic de externe James Cleverly va purta luni discuţii cu premierul israelian Benjamin Netanyahu şi cu prim-ministrul palestinian Mohammed Shtayyeh. Cleverly va discuta despre provocările de securitate cu care se confruntă Israelul şi teritoriile palestiniene, precum şi importanţa unei soluţii a problemei statale.

Ministrul Cleverly a acuzat Iranul că permite terorismul prin sprijinul său pentru grupurile militante Hamas şi Jihadul Islamic Palestinian. Implicit, iranienii perpetuează prin astfel de acţiuni instabilitatea regională şi zădărnicesc o eventuală pace şi bună vecinătate între palestinieni şi israelieni.

Marea Britanie şi Israel colaborează pentru a ne menţine oamenii în siguranţă. Ne vom reînnoi parteneriatul de securitate pentru a contracara ameninţările inacceptabile din partea regimului iranian”, a declarat Cleverly.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici