Ministrul de Externe român, discuţii cu omologul german despre războiul din Ucraina şi Schengen

Miniştrii de externe din România şi Germania, Bogdan Aurescu şi Annalena Baerbock, au avut discuţii, vineri, în marja reuniunii Gymnich de la Stockholm, inclusiv în contextul războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina. Aurescu a prezentat detaliat stadiul demersurilor părţii române pentru Schengen

330 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe român, discuţii cu omologul german despre războiul din Ucraina şi Schengen

Ministrul de Externe român, discuţii cu omologul german despre războiul din Ucraina şi Schengen

Bogdan Aurescu a avut o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Germaniei, Annalena Baerbock, în marja reuniunii Gymnich de la Stockholm.

Discuţiile au vizat atât oportunităţile de consolidare a relaţiilor româno-germane cu caracter strategic, cât şi subiectele de actualitate de pe agenda europeană, inclusiv în contextul războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina.

Astfel, cei doi miniştri au discutat despre subiectul aderării României la spaţiul Schengen, ministrul Aurescu prezentând detaliat stadiul demersurilor părţii române.

Ministrul german de externe a reconfirmat, în mod ferm, sprijinul puternic al Germaniei pentru aderarea României cât mai curând, precizând, printre altele, că discuţiile interne din ţara sa privind gestionarea frontierelor interne Schengen cu alte state membre nu afectează în niciun fel poziţia menţionată a Berlinului.

De asemenea, a fost discutată situaţia coridoarelor de solidaritate ale UE, respectiv a negocierilor privind prelungirea Black Sea Grain Initiative, ambii miniştri exprimând speranţa că aceasta din urmă va fi realizată.

În egală măsură, în contextul recentei stabiliri - în urma acordului politic obţinut la CAE din 24 aprilie 2023 - a regimului de sancţiuni UE pentru contracararea acţiunilor de destabilizare la adresa Republicii Moldova şi a ordinii sale constituţionale, iniţiativă lansată de ministrul Bogdan Aurescu la CAE din 20 februarie 2023, şeful diplomaţiei române a solicitat sprijinul Germaniei pentru implementarea rapidă a măsurilor privind listarea primului lot de persoane sub acest regim. Ministrul german de externe a confirmat sprijinul deplin al Germaniei pentru acest demers.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici