Ministrul german de Externe: Reuniunea de la Geneva pe tema crizei din Ucraina nu trebuie să eşueze

Participanţii la reuniunea programată joi, la Geneva, între reprezentanţii Ucrainei, Rusiei, Uniunii Europene şi Statelor Unite, "nu au dreptul să eşueze", apreciază ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier.

287 afișări
Imaginea articolului Ministrul german de Externe: Reuniunea de la Geneva pe tema crizei din Ucraina nu trebuie să eşueze

Frank-Walter Steinmeier (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Nu au dreptul să eşueze! Situaţia din estul Ucrainei este din ce în ce mai ameninţătoare", afirmă Steinmeier într-un interviu acordat cotidianului regional Rheinische Post.

"Ocuparea clădirilor publice din estul Ucrainei provoacă reacţii ale forţelor de securitate şi există riscul ajungerii la morţi şi răniţi dacă nu se va ieşi din această spirală a violenţei", a subliniat Steinmeier.

"Nimeni nu poate să evite asumarea acestei responsabilităţi, mai ales cei care, din exterior, participă la organizarea haosului", adaugă şeful diplomaţiei germane.

"Nu vor fi şanse de succes dacă nu va exista voinţa reală a Moscovei şi Kievului de a lucra cu seriozitate la aplanarea conflictului şi la stabilizarea economică şi politică a Ucrainei", a încheiat Steinmeier.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici