Ministrul german pentru Afacerile Familiei, Franziska Giffey, a demisionat, după un caz de plagiat

  • Ministrul german pentru Afacerile Familiei, Franziska Giffey, a demisionat, pe fondul acuzaţiilor privind plagierea tezei de doctorat
  • Franziska Giffey: "Am decis să informez cancelarul că solicit eliberarea mea din funcţie"
218 afișări
Imaginea articolului Ministrul german pentru Afacerile Familiei, Franziska Giffey, a demisionat, după un caz de plagiat

Ministrul german pentru Afacerile Familiei, Franziska Giffey, a demisionat, după un caz de plagiat

Ministrul german pentru Afacerile Familiei, Seniorilor, Femeilor şi Tineretului, Franziska Giffey, şi-a prezentat miercuri demisia, pe fondul acuzaţiilor privind plagierea tezei de doctorat, informează site-urile Tagesspiegel.de şi Tagesschau.de.

"În ultimele zile, au avut loc din nou discuţii referitoare la teza mea de doctorat din anul 2010. După ce Universitatea Liberă din Berlin a efectuat o reevaluare a deciziei din 2019, prin care s-a stabilit să nu îmi fie retras titlul, procedura a fost redeschisă în 2020, la un an după decizia administrativă finală din 2019. Eu am declarat atunci că nu îmi voi mai folosi titlul, indiferent de rezultatul procedurii", a afirmat Franziska Giffey.

"Membrii Guvernului, partidul din care fac parte şi publicul au dreptul la clarificări. De aceea, am decis să informez cancelarul că solicit eliberarea mea din funcţie", a precizat Franziska Giffey, membră a Partidului Social-Democrat (SPD).

Franziska Giffey a declarat că menţine poziţia conform căreia a scris teza de doctorat cum a putut mai bine. "Am realizat-o cu cele mai bune cunoştinţe, cu susţinerea academică a unui profesor de Ştiinţe Politice; regret dacă am făcut greşeli", a subliniat ea.

Franziska Giffey era ministru pentru Afacerile Familiei, Seniorilor, Femeilor şi Tineretului din martie 2018.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici