Ministrul grec al Apărării a demisionat pentru a protesta împotriva înţelegerii cu Macedonia

Ministrul grec al Apărării, Panos Kammenos, a demisionat duminică în semn de protest faţă de o înţelegere făcută între Atena şi Skopje, privind schimbarea denumirii Macedoniei, relatează site-ul agenţiei Reuters.

654 afișări
Imaginea articolului Ministrul grec al Apărării a demisionat pentru a protesta împotriva înţelegerii cu Macedonia

Ministrul grec al Apărării a demisionat pentru a protesta împotriva înţelegerii cu Macedonia (Foto: Facebook/Panos Kammenos)

Panos Kammenos a anunţat de la început că se opune acordului încheiat cu Macedonia.

"Problema privind numele Macedoniei nu imi permite să nu imi sacrific funcţia de ministru", a declarat Kammenos în urma unei întâlniri cu premierul grec Alexis Tsipras.

Acesta a informat că va retrage de asemenea alţi şase miniştri din partidul său.

Grecia va organiza alegeri parlamentare până în luna octombrie. Coaliţia lui Tsipras deţine 153 de locuri din cele 300.

Kammenos, care a format o coaliţie cu Tsipras în 2015, nu a încetat niciodată ostilitatea faţă de acordul cu Skopje, în urma căruia numele Macedoniei va fi schimbat în Republica Macedonia de Nord.

Parlamentul macedonean a aprobat, vineri seară, un proiect care prevede schimbarea numelui ţării în "Republica Macedonia de Nord", un vot care deschide calea soluţionării litigiului cu Grecia,

Aderarea Macedoniei la UE şi NATO, a fost blocată până recent de Grecia, care a refuzat să accepte numele ţării, considerând că reprezintă o revendicare teritorială pentru una din regiunile sale nordice, care poartă acelaşi nume.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici