Ministrul grec al Transporturilor a demisionat la câteva ore după tragedia feroviară în care au murit cel puţin 36 de persoane

  • Ministrul grec al Transporturilor, Costas Ah. Karamanlis, a demisionat din funcţie: „eforturile făcute nu au fost suficiente pentru a preveni un accident”.
  • Cel puţin 36 de persoane au murit şi zeci de persoane au fost rănite după coliziunea a două trenuri.
560 afișări
Imaginea articolului Ministrul grec al Transporturilor a demisionat la câteva ore după tragedia feroviară în care au murit cel puţin 36 de persoane

„Tocmai m-am întors de la locul tragediei. Durerea este de nedescris. Am moştenit calea ferată greacă într-o stare care nu se potriveşte secolului actual. În aceşti 3,5 ani, am depus toate eforturile pentru a îmbunătăţi această realitate. Din păcate, aceste eforturi nu au fost suficiente pentru a preveni un accident. (...) Sunt în politică de puţini ani, dar consider că este un element necesar al democraţiei noastre ca cetăţenii din ţara noastră să aibă încredere în sistemul politic. Se numeşte responsabilitate politică. Din acest motiv, am demisionat din funcţia de ministru al Infrastructurii şi Transporturilor”, a declarat Costas Ah. Karamanlis, conform „Kathimerini”.

Un tren de pasageri s-a ciocnit frontal cu un tren de marfă marţi seara, aruncând vagoane întregi de pe şine şi ucigând cel puţin 36 de persoane. Zeci de persoane au fost rănite în accident şi în incendiul care a urmat. Oficialii au declarat că se aşteaptă ca numărul morţilor să crească în continuare, deoarece temperaturile într-un vagon au ajuns la 1.300 de grade Celsius după ce acesta a fost cuprins de flăcări.

Un şef de gară a fost arestat, conform Reuters.

Coliziunea a avut loc în timp ce trenul de pasageri, care se îndrepta din capitala Atena spre oraşul Salonic din nordul Greciei, a ieşit dintr-un tunel în apropiere de oraşul central Larissa.

"Numărul confirmat de morţi este de 36, dar pe baza acestor fapte şi a constatărilor de la locul tragediei, se aşteaptă ca numărul să fie mai mare”, a afirmat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Vassilis Varthakogiannis.

Se crede că multe dintre victime sunt studenţi universitari care se întorceau dintr-un weekend prelungit de vacanţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici