Ministrul italian al apărării: E timpul pentru diplomaţie în Ucraina

„A venit timpul ca diplomaţia să deschidă calea spre pace între Rusia şi Ucraina”, a declarat miercuri ministrul italian al apărării, adăugând că sprijinul ferm al Occidentului pentru Kiev este crucial pentru a asigura negocieri serioase, scrie Reuters.

910 afișări
Imaginea articolului Ministrul italian al apărării: E timpul pentru diplomaţie în Ucraina

Ministrul italian al apărării: E timpul pentru diplomaţie în Ucraina

Guido Crosetto a declarat în parlament că contraofensiva ucraineană din 2023 nu a produs rezultatul dorit şi că situaţia militară trebuie privită cu realism.

„Din acest punct de vedere... s-ar părea că a venit timpul pentru o diplomaţie incisivă, alături de sprijinul militar, deoarece există o serie de semnale importante care vin din ambele părţi”, a spus Crosetto.

Rusia se arată progresiv dispusă să negocieze şi să îşi protejeze economia, în timp ce poziţia Ucrainei pare mai puţin intransigentă decât înainte, a spus el.

„Toate acestea trebuie luate în considerare pe calea negocierilor pentru a pune capăt conflictului şi a procesului ulterior de normalizare a relaţiilor, nu doar ale Rusiei cu Ucraina, ci şi cu ţările occidentale”, a spus el.

Rusia a declarat că este pregătită pentru discuţii de pace dacă Ucraina ţine cont de „noile realităţi”, sugerând recunoaşterea faptului că Rusia controlează aproximativ 17,5% din teritoriul ucrainean.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins orice idee că Moscova este interesată de discuţii, declarând luna aceasta revistei Economist că Rusia ar fi de acord cu o pauză în lupte doar dacă ar avea nevoie de o pauză pentru a-şi reface armata.

„În Ucraina, frontul intern pare să nu mai fie la fel de unit ca în trecut în susţinerea politicii preşedintelui Zelenski, evidenţiind unele divergenţe în discursul politic”, a declarat Crosetto.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici