Misionară creştină din Elveţia, răpită de islamişti în nordul statului Mali - FOTO, VIDEO

O misionară creştină care are cetăţenie elveţiană a fost răpită de militanţi islamişti din locuinţa sa, situată în oraşul Timbuktu, în nordul statului Mali, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate regionale citate de BBC News online.

811 afișări
Imaginea articolului Misionară creştină din Elveţia, răpită de islamişti în nordul statului Mali - FOTO, VIDEO

Misionară creştină din Elveţia, răpită de islamişti în nordul statului Mali (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Potrivit surselor citate, femeia a mai fost ţinută ostatică în Mali în 2012, de grupuri afiliate reţelei teroriste Al-Qaida. La acea vreme, ea a fost eliberată cu ajutorul unor mediatori din Burkina Faso.

Souleymane Maiga, un purtător de cuvânt al armatei din Mali, a declarat că femeia a fost răpită din nou joi seară.

"Este vorba de Beatrice, cetăţean elveţian", a confirmat un oficial din oraşul Timbuktu.

Beatrice Stockly, în vârstă de 43 de ani, a fost ţinută ostatică de grupul islamist Ansar Dine, afiliat reţelei Al-Qaida, în anul 2012.

Alţi doi ostatici, din Africa de Sud şi Suedia, sunt în custodia organizaţiei teroriste Al-Qaida în Magrebul Islamic (AQIM).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici