Mitt Romney, câştigător în Florida cu 47 la sută după numărarea a 73 la sută din voturi

Republicanul Mitt Romney face apel la unitate în partidul său pentru a câştiga alegerile prezidenţiale din noiembrie în faţa preşedintelui în exerciţiu Barack Obama, după ce a câştigat marţi seară alegerile primare din Florida.

503 afișări
Imaginea articolului Mitt Romney, câştigător în Florida cu 47 la sută după numărarea a 73 la sută din voturi

Mitt Romney, câştigător în Florida cu 47 la sută după numărarea a 73 la sută din voturi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Primarele disputate nu ne vor diviza, ele ne vor pregăti şi vom câştiga", a apreciat Mitt Romney adresându-se susţinătorilor săi după anunţul victoriei sale. În august, în cadrul convenţiei republicane care va desemna oficial candidatul conservator "partidul nostru va fi unit şi va avea un bilet câştigător pentru America", apreciază republicanul.

Candidatul şi-a consacrat mare parte din mesajul său bilanţului dezastruos, în opinia sa, al democratului Barack Obama. "Domnule preşedinte, aţi fost ales ca să conduceţi. Aţi ales să fiţi condus iar acum este timpul să plecaţi", a spus acesta, parafrazându-l pe unul dintre părinţii Republicii americane Thomas Paine, care a spus "Condu, urmează sau dă-te la o parte" (Lead, follow or get out of the way).

Romney a câştigat în mare măsură alegerile primare de marţi din Florida, conform predicţiilor şi primelor rezultate difuzate de presa americană.

Cu 73 la sută din buletinele de vot numărate, Mitt Romney a obţinut 47 la sută din voturi, Newt Gingrich 32 la sută, Rick Santorum 13 la sută şi Ron Paul 7 la sută, conform postului de televiziune CNN.

"Mai rămân 46 de state, Donaţi azi şi ajutaţi-ne să învingem Obamneycare" a răspuns, la rândul său, pe contul de Twitter Newt Gingrich. Vorbind despre Obamneycare, Gingrich face referire la reforma asigurărilor de sănătate introdusă de Barack Obama şi inspirată într-o anumită măsură de cea aplicată de Mitt Romney acum câţiva ani în Massachussetts (nord-est) când era guvernatorul statului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici