Moartea lui Ariel Castro în închisoare "se pare că este o sinucidere", anunţă autorităţile

Moartea în închisoare, marţi, a "torţionarului din Cleveland" Ariel Castro, care a şocat Statele Unite după ce s-a descoperit că a sechestrat şi violat trei femei timp de un deceniu, pare că a fost cauzată prin sinucidere, a anunţat miercuri administraţia penitenciară.

165 afișări
Imaginea articolului Moartea lui Ariel Castro în închisoare "se pare că este o sinucidere", anunţă autorităţile

Moartea lui Ariel Castro în închisoare "se pare că este o sinucidere", anunţă autorităţile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Se pare că este o sinucidere", a declarat JoEllen Smith, o purtătoare de cuvânt a închisorilor din Ohio (nord). Ariel Castro, în vârstă de 53 de ani, era condamnat la închisoare pe viaţă. El a fost găsit spânzurat, în celulă.

În schimb, ea a refuzat să ofere precizări despre desfăşurarea evenimentelor, în contextul în care Castro, singur în celulă, era plasat sub o supraveghere consolidată, gardieni efectuari ronduri de noapte din jumătate în jumătate de oră.

Astfel, nu se ştie cu ce s-ar fi spânzurat.

JoEllen Smith a subliniat că trupul lui Castro urmează să fie examinat de către un medic legist şi că urmează să fie comunicate detalii în următoarele ore.

Ariel Castro a fost arestat la începutul lui mai, după ce a una dintre victimele sale, Amanda Berry, a reuşit să fugă din casa din Cleveland în care acest fost şofer de autobuz o ţinea sechestrată alături de alte două femei.

Michelle Knight, în vârstă de 32 de ani, Amanda Berry, în vârstă de 27 de ani, şi Gina DeJesus, în vârstă de 23 de ani, au fost răpite în perioada 2002-2004, pe când aveau vârsta de 20, 16 şi, respectiv, 14 ani.

În timpul procesului, Castro, de origine portoricană, a spus că nu este un "monstru". Însă judecătorul Michel Russo i-a promis că nu va ieşi vreodată din închisoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici