Moldova reacţionează. Un angajat al ambasadei ruse din Chişinău, declarat persona non grata

Republica Moldova a declarat luni persona non grata un angajat al ambasadei ruse din capitala Chişinău, iar agenţiile de presă ruse au citat Moscova, care a declarat că va răspunde la această decizie.

480 afișări
Imaginea articolului Moldova reacţionează. Un angajat al ambasadei ruse din Chişinău, declarat persona non grata

Ministerul de Externe de la Chişinău nu a transmis numele ataşatului diplomatic într-un comunicat emis după ce ambasadorul rus a fost convocat şi informat că angajatul trebuie să părăsească imediat Moldova, conform Reuters.

Moldova, o fostă republică sovietică care este dependentă de aprovizionarea cu energie rusească, dar care a declarat că doreşte să adere la Uniunea Europeană, a declarat luni dimineaţă că resturi de rachete au căzut în extremitatea de nord a localităţii Naslavcea, raionul Ocniţa, aflată la graniţa cu Ucraina.

Ministerul de Externe din Republica Moldova a declarat că ambasadorul rus a fost informat că "atacurile cu rachete asupra unei ţări vecine continuă să sporească riscurile de securitate, iar cetăţenii ţării noastre resimt din ce în ce mai mult consecinţele devastatoare ale războiului".

"Se subliniază că atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene creează, de asemenea, ameninţări tot mai mari la adresa securităţii energetice a Republicii Moldova", a adăugat ministerul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici