Moment istoric în Statele Unite: Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, a fost demis

  • Kevin McCarthy a fost demis din funcţia de preşedinte al Camerei Reprezentanţilor în urma unui vot istoric
  • O mână de republicani l-au înlăturat pe Kevin McCarthy de la conducerea Camerei
  • Luptele între partide au aruncat Congresul într-un haos suplimentar la doar câteva zile după ce acesta a evitat cu stricteţe închiderea guvernului
3502 afișări
Imaginea articolului Moment istoric în Statele Unite: Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, a fost demis

Sursa foto: MediafaxFoto

Votul de 216 la 210 a marcat pentru prima dată în istorie un moment rar: Camera şi-a demis liderul, opt republicani votând alături de 208 democraţi pentru înlăturarea lui McCarthy. McCarthy le-a spus reporterilor că nu va mai candida pentru a ocupa din nou funcţia.

„Am luptat pentru ceea ce cred. Cred că pot continua să lupt, dar poate într-un mod diferit”, a declarat McCarthy.

Rebeliunea a fost condusă de reprezentantul Matt Gaetz, un republican de extremă-dreapta din Florida şi antagonist al politicilor lui McCarthy.

"Kevin McCarthy este o creatură a mlaştinii. El a ajuns la putere prin colectarea banilor cu dobânzi speciale şi redistribuirea acelor bani în schimbul favorurilor. Scăpăm de febră acum", a declarat Gaetz reporterilor.

Republicanii controlează camera cu o majoritate restrânsă de 221-212, ceea ce înseamnă că îşi pot permite să piardă nu mai mult de cinci voturi dacă democraţii se unesc în opoziţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici