Moscova avertizează Chişinăul, după ce doi jurnalişti ruşi au fost opriţi să intre în Moldova

Doi jurnalişti ai unui post de televiziune rus au fost opriţi să intre pe teritoriul Republicii Moldova în drum spre regiunea separatistă prorusă Transnistria, Ministerul rus de Externe denunţând un "act de discriminare" care încalcă "libertatea de expresie" şi avertizând Chişinăul.

1913 afișări
Imaginea articolului Moscova avertizează Chişinăul, după ce doi jurnalişti ruşi au fost opriţi să intre în Moldova

Moscova avertizează Chişinăul, după ce doi jurnalişti ruşi au fost opriţi să intre în Moldova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei doi jurnalişti ruşi au ajuns duminică pe Aeroportul din Chişinău, cu scopul de a se deplasa pe cale rutieră în regiunea separatistă moldoveană Transnistria. Ziariştii ruşi nu au primit permisiunea autorităţilor de a intra pe teritoriul Republicii Moldova, fiind nevoiţi să revină la Moscova.

Daniela Mânzatu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de frontieră din R.Moldova, a declarat pentru postul Publika TV că cei doi jurnalişti ruşi nu au putut oferi informaţii credibile despre scopul vizitei, nu aveau toate actele care să permită şederea pe teritoriul moldovean şi nici suma de bani obligatorie.

Ministerul rus de Externe a reacţionat luni seară, denunţând o atitudine "discriminatorie" a autorităţilor moldovene.

"Atitudinea discriminatorie a autorităţilor moldovene faţă de presa rusă reprezintă o încălcare flagrantă a libertăţii de expresie şi un nou pas în campania deliberată de eliminare a surselor alternative de informare din spaţiul mediatic", a comunicat MAE rus, potrivit agenţiei Sputnik.

"Nu este prima dată când cetăţeni ruşi, inclusiv analişti politici şi jurnalişti, sunt opriţi să intre în Republica Moldova invocându-se false pretexte. Sperăm că Administraţia de la Chişinău conştientizează consecinţele acţiunilor de acest fel asupra relaţiilor ruso-moldovene", avertizează Moscova.

La începutul lunii aprilie, o altă echipă de jurnalişti ruşi a primit interdicţia de a intra pe teritoriul Republicii Moldova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici